Dag 9 - Maandag 30 juli - Van Ometepe naar Granada - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Alita, Guido, Charlotte en Suzette Sluijs - WaarBenJij.nu Dag 9 - Maandag 30 juli - Van Ometepe naar Granada - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Alita, Guido, Charlotte en Suzette Sluijs - WaarBenJij.nu

Dag 9 - Maandag 30 juli - Van Ometepe naar Granada

Blijf op de hoogte en volg Alita, Guido, Charlotte en Suzette

31 Juli 2012 | Nicaragua, Granada

Geloof het of niet: het regent. Niet hard, maar toch.
Koffers kunnen gelukkig in de bus en we rijden (na een prima ontbijt) in 20 minuten naar de aanlegplaats van de veerboot.
Om 09.00 uur aan boord, om 09.10 uur vetrekken en om 10.15 uur aanleggen in San Jorge bij Rivas.
Alles verloopt voorspoedig en na anderhalf uur rijden komen we in Granada aan. We worden hartelijk ontvangen door het Nederlandse management in hotel Con Corazon (hotel met een hart). Alle (in elk geval het grootste deel van de) opbrengsten worden gestoken in onderwijsprogramma's voor de kinderen van (het arme) Nicaragua. Prachtig hotel met restaurant, bar en een zwembad. Nette kamers met airco, dus helemaal top.
's Middag nog bijna twee uur door Granada gelopen. Wat een belevenis! Ook hier de typisch Latijns-Amerikaanse sfeer.
Die werd helemaal goed merkbaar toen we over een kleine markt liepen. Van alles te koop en alles door elkaar. Schoon en netjes is anders, maar wel een hele ervaring. Tot slot nog een drankje gedaan op het niet te missen centrale plein.
Vanavond met een klein gezelschap uit eten; in een (volgens reisleidster Marion) erg goed vleesrestaurant. We zijn benieuwd.
Morgen alle tijd om Granada echt te verkennen. Morgenochtend met de hele groep een rondwandeling. 's Middags willen we met z'n vieren een rijtoer (paard en koets) door de stad maken.