Dag 23 - Maandag 13 augustus - Super maandag! - Reisverslag uit Caye Caulker, Belize van Alita, Guido, Charlotte en Suzette Sluijs - WaarBenJij.nu Dag 23 - Maandag 13 augustus - Super maandag! - Reisverslag uit Caye Caulker, Belize van Alita, Guido, Charlotte en Suzette Sluijs - WaarBenJij.nu

Dag 23 - Maandag 13 augustus - Super maandag!

Blijf op de hoogte en volg Alita, Guido, Charlotte en Suzette

13 Augustus 2012 | Belize, Caye Caulker

Enfin, we zijn dus nu in land zes van de zes. Met dien verstande dat we de laatste vier nachten (weer) in Guatemala zijn: Tikal en Antigua. Maar eerst de super dag die we vandaag gehad hebben.
Rond 10.45 uur vertrokken we met onze zeilboot richting het koraalrif van Caye Caulker. Ongeveer een uurtje varen tot de eerste stop om te snorkelen. Duikbrillen en flippers aan en springen naar een andere wereld. Okay, ik geef toe dat wij (m.u.v. Alita) niet veel gewend zijn op dit gebied. Maar het was vanaf de eerste seconde geweldig. Vissen, veel vissen, roggen (als eerste door Suzette gezien) en prachtig koraal. Een geweldige opwarmer voor de volgende twee stops. Kwartiertje verder varen (na een lunch van rijst en vis aan boord) en stoppen bij een plek waar we zusterhaaien en roggen konden zien. Ze werden gelokt met wat visjes die de crew vanaf de boot in het water gooide. Alita kon niet wachten en springt op dat moment in het water. Gevolg: zo'n 7 haaien komen op haar (of op het voer) af. Geen moment bang geweest (de haaien). Iedereen het water in en genieten van een fenomenaal schouwspel. Zwemmen tussen aaibare haaien en roggen. Onvergetelijk.
Nog een laatste stop bij het punt waar het koraalrif eindigt. Ook hier weer van alles te zien (naast de tientallen verschillende soorten vissen): schildpadden, weer een andere soort roggen, baracuda's, zeeëgels, heremietkreeften en noem maar op.
Kortom, het absolute hoogtepunt tot nu toe van deze vakantie.
Morgen nog een hele dag hier, een mooi vooruitzicht. We kijken wel wat we gaan doen. Charlotte wil graag aan het strand liggen en Alita gaat in elk geval duiken 's ochtends. Nu lekker slapen en dromen van "Super Monday".

• 14 Augustus 2012 - 21:10

PP:

Hee luitjes
    Wat een onvergetelijke dingen maken jullie mee. Alita als eerste bij de haaien en gelukkig niet naar de haaien. Alhoewel de terugreis nu toch wel in zicht begint te komen (nog niet aan denken hoor) nog een onwijs fijne tijd natuurlijk.
    Kusjes else en pp

• 16 Augustus 2012 - 01:12

Dagmar :

Hallo ik ben Dagmar, je kent mij niet,
    maar ik lees jullie reisverslag ter voorbereiding van deze reis die ik in 2013 ga maken.
    zo dat klinkt geweldig.was deze snorkeltour door sawadee geregeld of ergens apart.
    en ik hoor graag hoe het duiken verloopt, wil ik namelijk ook daar doen, en waar het dan geboekt is.

alvast bedankt, en geniet er nog van.

groetjes
    Dagmar

• 23 Augustus 2012 - 16:57

Guido:

Hallo Dagmar,

We zijn inmiddels weer thuis.
    Ik wil je natuurlijk graag informatie geven.
    Stuur me even een mailtje en/of je telefoonnummer.

Groet,
    Guido.